رله مشعل گازی

یکی از کاربردی ترین و متداول ترین انواع رله در سیستم های گرمایش ساختمان ها، رله های مشعل ها است. وظیفه رله کنترل مشعل فرمان استارت به موتور، استارت ترانس جرقه زن مشعل، قطع عملکرد ترانس جرقه پس از شروع احتراق و نهایتا خاموش کردن مشعل هنگام عدم احتراق صحیح در زمان شروع به کار و خاموش شدن شعله در حین کار است. برای این منظور در جلوی مشعل از یک فتوس...

رله مشعل گازی

یکی از کاربردی ترین و متداول ترین انواع رله در سیستم های گرمایش ساختمان ها، رله های مشعل ها است. وظیفه رله کنترل مشعل فرمان استارت به موتور، استارت ترانس جرقه زن مشعل، قطع عملکرد ترانس جرقه پس از شروع احتراق و نهایتا خاموش کردن مشعل هنگام عدم احتراق صحیح در زمان شروع به کار و خاموش شدن شعله در حین کار است. برای این منظور در جلوی مشعل از یک فتوسل جهت مشاهده شعله مشعل توسط سلول فتوالکتریک فتوسل استفاده می شود.

زمانیکه شعله مشعل یا بویلر خاموش شود، فتوسل سیگنالی را به رله مشعل می فرستد و بعد از زمانی در حدود 15 تا 20 ثانیه مشعل خاموش می شود و درصورتیکه حباب شیشه ای روی فتوسل کثیف شده باشد، ممکن است برروی عملکرد روئیت شعله مشکل ایجاد کرده و مشعل به اشتباه خاموش شده و یا به موقع خاموش نشود.   رله های کنترل مشعل در صنایع مختلف و مصارف خانگی (موتورخانه ها) کاربرد دارند و با توجه انواع مشعل و نوع سوخت مشعل، دارای نمونه های مختلفی هستند.

رله کنترل مشعل گازی همانطور که از نامش پیداست در مشعل های گازی کاربرد دارد. بدین صورت که وظیفه کنترل الکتریکی مشعل را بعهده داشته و در مواقع نشت گاز یا شعله زیاد، جریان گاز را در کمتر از 20 ثانیه قطع کرده و دستگاه خاموش و مشعل غیر فعال می شود. لذا نقش رله کنترل مشعل گازی در جلوگیری از انفجار و حوادث خطرناک بسیار با اهمیت است.

تقسیم بندی کلی رله مشعل ها:

  • رله تک فاز: برای مشعل های خانگی و مشعل های دارای الکتروموتور تک فاز در محدوده تقریبی کمتر از 750 وات مورد استفاده قرار می گیرند.
  • رله سه فاز: برای مشعل های بزرگتر نصب شده در هتل ها، بیمارستان ها، مجتمع های بزرگ مسکونی و صنایعی که موتور مشعل آنها در محدوده بالاتر از 750 وات است، مورد استفاده قرار می گیرد.

توجه داشته باشید که پایه رله هر مشعل باید متناسب با نوع، سایز و برند همان رله درنظر گرفته شود.

بیشتر

رله مشعل گازی