دمپر در واقع یک نوع شیر است که وظیفه ی باز و بستن و یا تنظیم و کنترل جریان هوا را بر عهده دارد. به عنوان مثال از آن می توان برای قطع جریان هوا در یک اتاق بلا استفاده، یا برای تنظیم دمای اتاق استفاده کرد و در واقع به عنوان تهویه مطبوع کاربرد دارد. موتور دمپر در واقع موتوری است که روی دمپر قرار گرفته و همان وظیفه دمپر را انجام می دهد با این تفاوت...
دمپر در واقع یک نوع شیر است که وظیفه ی باز و بستن و یا تنظیم و کنترل جریان هوا را بر عهده دارد. به عنوان مثال از آن می توان برای قطع جریان هوا در یک اتاق بلا استفاده، یا برای تنظیم دمای اتاق استفاده کرد و در واقع به عنوان تهویه مطبوع کاربرد دارد. موتور دمپر در واقع موتوری است که روی دمپر قرار گرفته و همان وظیفه دمپر را انجام می دهد با این تفاوت که عملکرد آن را به شکل اتوماتیک می باشد و یا امکان تنظیم دمپر به میزان دلخواه، کنترل رضایت بخشی را برای مصرف کننده مهیا می سازد.
موتور دمپر در دو مدل فنر برگشت دار و بدون فنر برگشت، که همچنین هر دو مدل دارای دو نوع قطع و وصل و تدریجی است، جریان آب و هوا را کنترل می کند. هر موتور دمپر دارای گشتاوری به خصوصی است که متناسب با نوع دمپر از آن استفاده می شود. عمده مصرف این موتور دمپر ها در دمپرهای بی کانالی ، دمپرهای ورودی و برگشت هواساز، قطع/ وصل و کنترل آب و سیال در صنایع مختلف آب و فاضلاب، صنایع غذایی و دیگر صنایع می باشد.
دیگر مصرف عمده ی موتور دمپرهای فنر برگشت دار، در اتاق دیزل ژنراتور می باشد. پیشگیری از انتقال حریق در داخل سیستم کانال کشی و دیگر مناطق مختلف از عمده ترین کاربردهای موتور دمپر دود و حریق می باشد. موتور دمپرهای دود و حریق در مقابل حریق مجهز به سنسور حساسی می باشند که در دمای بالاتر از 70 درجه سانتیگراد، دستور بسته شدن مسیر جریان را صادر می کند.